Administrera
  • Vandrarhemmet
  • Gäss
  • Dukning
  • Kajak
  • Vy mot Tåkern
  • Spångar
  • Tranor
  • Slättland

       Svenska Turistföreningen         utmarkt logo

        visita-logo

Samarbetspartners

- Naturum Tåkern
Sveriges vassaste Naturum. Här finns Estelles sagostig, inomhusutställning, fågeltorn, dagliga guidningar och grillplatser. Handikappsvänligt.

- Rökstenen
Besökscentrum med café och souvenirshop, guidningar, grupp- & företagsaktiviteter såsom, skattjakt och tracker.

- Tåkerns fältstation
Naturguidningar runt Tåkern med inriktning mot fågel - och naturupplevelser, för grupper och privatpersoner.

KRAV odlade grönsaker, rotfrukter och ägg. Naturguidningar runt Tåkern och på Omberg

- VätternEvent & co
Aktiviteter såsom Ombergs Zipline, Klurkampen och kajaker m.m.

Anna Skog mat & catering 
Catering, Hemmakock, Kurser mm för både privatpersoner och företag.

- Ombergs turisthotell 
Logi och mat i högsta klass, nummer 1 i Östergötland enligt White guide, ligger vackert beläget vid södra foten av Omberg.

- STF Stocklycke vandrarhem
Logi och café med lättare luncher och fika. Inklämt bland Ombergs djupa skogar och utgångspunkt för de flesta vandringsleder.

- Gyllenhammars restaurang
Anrikt värdshus i Borghamn med härlig och mysig atmosfär, a la carte och olika temakvällar.

- 31:ans glass & kök
Egentillverkad glass, mat och rättigheter nere vid Hästholmen. Olika temakvällar och liveband.

bastu 545x300

Koppla av i vår nybyggda vedeldade bastu med plats för 16 personer och tillhörande relax. Vacker utsikt över Tåkern och stort härligt trädäck att ta en nypa frisk luft på. Här kan ni spendera kvällen med skön avkoppling, kanske testa några av våra aromatiska oljor och uppleva en härlig avslappnade effekt när ni kastar vatten.

Bastun har en mycket lång historia och har varit en integrerad del i den nordiska och ryska kulturen under lång tid. Det som gör bastuupplevelsen så speciell är att den så kraftigt berör en både fysiskt, mentalt och socialt.

Att det dessutom är hälsosamt och billigt gör bastun till ett alltid aktuellt alternativ för dig som vill höja livskvalitén och helt enkelt må bättre. Bastu är hälsa och genom en nyligen utkommen studie visar det sig att bastubad kan minska hjärt- och kärlsjukdomar med 50%.

Bastubad ger uppmjukning av muskler och leder, välbefinnande i kroppen och avkoppling. Även utövare av elitidrott har nytta av bastubad för att avlägsna mjölksyra och andra restprodukter.

Kraftig upphettning och snabb avkylning utsätter naturligtvis kroppen för en stor påfrestning. Men det tillhör också badets natur och själva njutningen med bastun. Bada med sunt förnuft och njut. Ett bastubad handlar om att bada, duscha, vila, basta, duscha, äta, vila, basta, duscha. Allt detta kan pågå under flera timmar istället för hektiska minuter.

Välkommen att prova på ett avkopplande bastubad hos oss!

Vedeldad bastu

I bastustugan finns förutom bastun även en liten relax och dusch. Behöver man toalett finns det inne i det stora huset ca 15m bort.

Allt bastubad sker på egen risk och vi ansvarar EJ för eventuella brännskador eller hälsofaror vid t.ex hjärtproblem, astma, migrän etc. Glöm ej att dricka mycket vatten under ditt bastubadande och basta med synt förnuft.

 

  • Pris: 100:- per person i hyran av bastun ingår ved, och aromatiska oljor och eldning utföres av de hyrande. Önskar man uppeldad och klar tillkommer en kostnad på 300kr (förutom i vårt relaxpaket).

 

 

Tåkern vandrarhem   Svanhals   590 22 VÄDERSTAD    Reception +46 142-71022   Mobil +46 70-8345247   Privat +46 70-39589